Διάλεξη – Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 «Ο σχεδιασμός (και η κατασκευή) ενός λειτουργικού μνημείου, την εποχή του “Free Form Design”. Η γέφυρα παιδιών – γέφυρα ονείρων στη Λεωφόρο Κηφισίας»

Διάλεξη – Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 «Ο σχεδιασμός (και η κατασκευή) ενός λειτουργικού μνημείου, την εποχή του “Free Form Design”. Η γέφυρα παιδιών – γέφυρα ονείρων στη Λεωφόρο Κηφισίας»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 στις 17:00, στο Αμφιθέατρο Χαντζινικολάου στην Πανεπιστημιούπολη 2 ο Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Φαίδων Καρυδάκης, στα πλαίσια του μαθήματος Γεφυροποιία θα δώσει διάλεξη με θέμα:

«Ο σχεδιασμός (και η κατασκευή) ενός λειτουργικού μνημείου, την εποχή του “Free Form Design”. Η γέφυρα παιδιών – γέφυρα ονείρων στη Λεωφόρο Κηφισίας»

 

Περίληψη Παρουσίασης

Η παρουσίαση έχει ως αντικείμενο θέματα σχετικά με το σχεδιασμό και τον τρόπο κατασκευής μιας καλωδιωτής γέφυρας με σύμμικτη διατομή καταστρώματος. Θα παρουσιαστούν οι διάφορες φάσεις κατασκευής, από τη σύλληψη της ιδέας έως την εφαρμογή με σχέδια και περιγραφή των κατασκευαστικών σταδίων.

 

Σύντομο βιογραφικό

Ο Φαίδων Καρυδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1969. Πήρε το δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού από το ΕΜΠ (1974), το MSc και DIC από το Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και το διδακτορικό του από το ΕΜΠ.

Από το 1977 είναι μέλος του εργαστηρίου μεταλλικών κατασκευών του ΕΜΠ και συμμετείχε στην διδασκαλία των μαθημάτων των Ειδικών Θεμάτων Στατικής και των Μεταλλικών Κατασκευών. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει σύμμικτες κατασκευές και σιδηρές γέφυρες και ασχολείται με την έρευνα σε μεταλλικές και σύμμικτες κατασκευές και μεταξύ άλλων με την ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων αντισεισμικού σχεδιασμού σε μεταλλικά κτίρια.

Είναι ακόμη μέλος της επιτροπής 67 του ΕΛΟΤ για τους Ευρωκώδικες και Εθνικός Εκπρόσωπος για τον Ευρωκώδικα 4, για τις Σύμμικτες Κατασκευές

Ως στατικός μελετητής έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό πολλών έργων, όπως το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, την κάλυψη του, το Hangar της Ολυμπιακής Αεροπορίας και τον Τερματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, το Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης, τις κατασκευές για τις τελετές των Αγώνων στην Αθήνα το 2004 και στην Doha το 2007, προεντεταμένες μεμβράνες και πλέγματα καλωδίων, μεταλλικά και σύμμικτα κτίρια και γέφυρες.