Χαρωνίτης Γεώργιος

qode interactive strata
Συνεργαζόμενο Διδακτικό Προσωπικό

Ακαδ. Υπότροφος

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

gcharonitis@uniwa.gr

Διεύθυνση Γραφείου

Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα (Παν/πολη-2), Κτίριο Β

Ο Δρ. Χαρωνίτης Γεώργιος είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός με κατεύθυνση Συγκοινωνιολόγου. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ το 1996 και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Μηχανικός το 2008 από την ίδια Σχολή.

Έχει περισσότερα από είκοσι έτη (20) έτη επαγγελματικής και ερευνητικής δραστηριότητας στην περιοχή των συγκοινωνιακών έργων υποδομής (οδοστρώματα, οδοποιία, σιδηροδρομική, αεροδρόμια) με ενεργό συμμετοχή σε περισσότερα από εβδομήντα (70) σχετικά έργα και ερευνητικά προγράμματα. Τα κύρια επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν στα γνωστικά αντικείμενα των οδοστρωμάτων (οδών, αεροδρομίων, εγκαταστάσεων) και σχετικών θεμάτων γεωτεχνικής μηχανικής, της οδοποιίας, της σιδηροδρομικής υποδομής και της κυκλοφοριακής τεχνικής. Διδάσκει σχετικά μαθήματα στη Σχολή Μηχανικών του ΠΑ.Δ.Α., στη Σχολή Ικάρων και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε..

Είναι συγγραφέας περισσότερων από είκοσι (20) επιστημονικών εργασιών που έχουν δημοσιευτεί μετά από κρίση σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, καθώς και κριτής αντίστοιχων εργασιών σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Εδαφομηχανικής και Γεωτεχνικής Μηχανικής.