Μαρκοπούλου Αναστασία–Χριστίνα

qode interactive strata
Συνεργαζόμενο Διδακτικό Προσωπικό

Ακαδ. Υπότροφος

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

markop_n@uniwa.gr

Η Νατάσα Μαρκοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Μετά την απόκτηση του  Διπλώματος από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., ολοκληρώνει τις σπουδές της με διάκριση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών MSc Management in Construction του Kingston University-UK.

Εγγεγραμμένη από το 2007 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και με έδρα την Αθήνα, ασκεί την αρχιτεκτονική ως ελεύθερος επαγγελματίας και μέσω του αρχιτεκτονικού της γραφείου, JoNat Architects, αναλαμβάνοντας πλήθος έργων τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα. Το αρχιτεκτονικό έργο της περιλαμβάνει τη σύνθεση μέχρι και την πλήρη εποπτεία της κατασκευής κυρίως κατοικιών, γραφειακών και εμπορικών χώρων, καταστημάτων μαζικής εστίασης και ξενοδοχείων, καθώς και τη μελέτη υπαίθριων διαμορφώσεων κλπ.

Παράλληλα, από το 2007 συμμετέχει ως διδάσκουσα συνεργάτιδα αρχικά στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα και εν συνεχεία στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και σε ολόκληρο το φάσμα του προγραμματισμού και της διεξαγωγής των εργαστηριακών μαθημάτων ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ και ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ/ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ του 1ου έτους του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών. Εκπαιδευτικό υλικό, και συγκεκριμένα εργαστηριακά θέματα και σημειώσεις μαθήματος, τα οποία έχει προετοιμάσει και έχουν διανεμηθεί στους φοιτητές, έχουν συμπεριληφθεί στα πλαίσια των Ανοικτών Ακαδημαϊκών Μαθημάτων για το μάθημα ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ενώ έχει εκδώσει σε συνεργασία με την Καθηγήτρια, Σταματίνα Μαλικούτη, Δρ Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π., το σύγγραμμα ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, Μεθοδολογία κατά τη σχεδίαση στην κλίμακα 1:50, από τις εκδόσεις Σύγχρονη Εκδοτική (έτος 2017).

Βιογραφικό Σημείωμα (pdf)