Γκαβέλα Σταματία

qode interactive strata
Συνεργαζόμενο Διδακτικό Προσωπικό

Ακαδ. Υπότροφος

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

sgkavela@uniwa.gr

Διεύθυνση Γραφείου

Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα (Παν/πολη-2), Κτίριο Β

Η Γκαβέλα Σταματία είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός (ΕΜΠ, 2003) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην επιστημονική περιοχή «Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών» (2006). Είναι Διδάκτωρ Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ (2009).

Είναι εμπειρογνώμονας και αξιολογήτρια του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) από το 2013. Εργαστηριακός συνεργάτης της ΑΣΠΑΙΤΕ από το 2011 έως σήμερα, Εργαστηριακός και επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Αθηνών από το 2016 έως το 2018. Ακαδημαϊκός υπότροφος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από το 2019 έως σήμερα. Μέλος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής θεμάτων Υποδομών Ποιότητας (ΕΕΕ-ΥΠ) του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από το 2014 έως σήμερα (πρώην Μόνιμη Επιτροπή Θεμάτων Τυποποίησης Πιστοποίησης και Διαχείρισης Ποιότητας του ΤΕΕ, της οποίας ήταν μέλος από το 2009 έως το 2012). Έχει συμμετάσχει σε 10 χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα. Μέλος της εκδοτικής επιτροπής (editorial board) δύο επιστημονικών περιοδικών: Επιστημονικό Περιοδικό του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας “Technical Annals” και Journal of Civil, Construction and Environmental Engineering.

Το συγγραφικό της έργο αποτελείται από 9 δημοσιεύσεις σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά, 3 κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και 30 δημοσιεύσεις σε πρακτικά Ελληνικών και Διεθνών συνεδρίων.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρίας Πειραματικής Μηχανικής και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών.

Βιογραφικό Σημείωμα (pdf)