Διαμαντής Κωνσταντίνος

qode interactive strata
Συνεργαζόμενο Διδακτικό Προσωπικό

Ακαδ. Υπότροφος

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

kostasdiam@uniwa.gr

Διεύθυνση Γραφείου

Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα (Παν/πολη-2), Κτίριο Β

Ο Κωνσταντίνος Διαμαντής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Αττικής το 1977. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας (2001) και Πολιτικών Μηχανικών (2021).
Έχει δύο μεταπτυχιακά διπλώματα: α) στην «Τεχνική Γεωλογία –Γεωτεχνική Μηχανική» από το Πανεπιστήμιο του Durham στην Αγγλία (2004) και β) στην «Γεωλογία και Περιβάλλον» από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2008). Το 2010 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ «Τεχνικής Γεωλογίας – Γεωτεχνικής Μηχανικής» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2005 έχει εργαστεί ως Γεωλόγος – Γεωτεχνικός μηχανικός σε διάφορα Τεχνικά Έργα και είναι σύμβουλος σε διάφορα τεχνικά γραφεία (Γεωλογικές, Γεωτεχνικές, Υδρολογικές, Υδρογεωλογικές, Περιβαλλοντικές έρευνες και μελέτες φυσικών καταστροφών).

Επίσης, από το 2005 ως το 2021 δίδαξε σε διάφορα Πανεπιστήμια. Έχει 21 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Τέλος, είναι μέλος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Α.Γ.Μ.Ε (Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) και μιλάει άπταιστα αγγλικά (Proficiency).